Zitbaden.jouwweb.nl
Home » Bedieningsplaten voor je Staande Toiletten. Waarom?

Bedieningsplaten voor je Staande Toiletten. Waarom?

Het lijkt een alledaags iets. Een begrip dat even spreekwoordelijk is als de lucht die je ademt. Iets wat gebruikt wordt zonder dat je er erg in hebt. Maar niet voor niets spreekt men over het belangrijkste element op aarde. Water is een kostbaar goed. En dat wordt het in de toekomst alleen maar meer. En de prijzen stijgen mee.


Verbruik


In Nederland verbruikt men steeds minder water. En dat is maar goed ook. In 1969 verbruikte men per persoon bijna 200 liter water per dag. Alleen voor Nederland is dat al 901.550.000.000 liter per jaar. Dat is bijna 100 miljard liter aan schoon water. In verhouding: In minder dan tien jaar tijd is de inhoud van heel de Noordzee door Nederland verbruikt! Vandaag de dag is het verbruik gelukkig al een stuk minder. Gemiddeld nog zo’n 120 liter water per persoon per dag. Het toilet gebruikt daar zo’n 30 liter van. Maar dat kan minder!


Hoe water besparen?


Er zijn talloze mogelijkheden om zuiniger met water om te gaan. Er zijn waterbesparende vaatwassers en douchekoppen. Deze hebben als voordeel dat ze een ferme waterstraal geven die de vaat ook nog eens fraaier opschoont en je huid beter scrubt. Water besparen is dus niet enkel een keuze voor het milieu maar ook nog een keuze voor jezelf! En heb je staande toiletten in huis, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de waterbesparende bedieningsplaten. Met dezelfde druk op de knop verbruik je nog maar een klein gedeelte van het water. Met hetzelfde effect. En dat merk je ook in de portemonnee. Zeker nu de waterbelasting verdubbeld is!


Waar bedieningsplaten kopen?


Bedieningspanelen voor staande toiletten en wandclosets haal je bij de betere doe-het-zelver, sanitairspeciaalzaak en badkamerspecialist. Ze zijn al verkrijgbaar vanaf ongeveer €20. Bij gemiddeld gebruik en een waterprijs van €1,50 per m3 is de besparing afhankelijk van het type toilet gemiddeld zo’n 15 tot 40 euro per gezin op jaarbasis. De investering is er dus zo uitgehaald, terwijl je ook nog eens zonder veel moeite het milieu een plezier doet. En binnen een paar jaar heb je al een leuk weekendje weg bespaard!